Module 3, Les 6
In uitvoering

Dag 20: Aanbieden van Coachpakketten

Module Progress
0% Complete

Coach pakket: kant-en-klaar. Met oplossing, weg er naar toe en onderhoudssessies

Ok, we gaan inmiddels toe naar het einde van deze Coach Tribe Bootcamp. Ik wil je niet overwelmen met alles wat er mogelijk is als je de Next Level Coaching Formule gebruikt. Het doel in dit deel van de Bootcamp is om je een aantal eenvoudige strategieën te geven waar je gelijk je voordeel mee kan doen. Iedere maand krijg je nieuwe strategieen in de vorm van een complete training.Bijvoorbeeld een training over telecoaching. Of over lasercoaching. Of het vinden van jouw perfecte niche. Of over het samenstellen van een coachpakket. In deze video wil ik je wat meer vertellen over die laatste strategie, namelijk coachpakketten.

In het oude coachingsmodel heeft een cliënt een probleem. Je nodigde hem uit voor een eerste gesprek. Je informeerde hem over de mogelijkheden, het aantal sessies, het tarief, etc. Met als doel om het probleem op te lossen en zo snel mogelijk weer afscheid te nemen. In de NLCF pak je het anders aan. Je gaat het probleem oplossen, maar je doet veel meer dan dat door je cliënt naar zijn of haar “ultieme level” te brengen. Dit ultieme leven bereik je niet in een 3 of 5 sessies, maar door meerdere sessies te verspreiden over een langere periode. Bovendien kleed je die sessies aan met andere waardevolle content en bied je het aan als een kant-en-klaar pakket. Een volledig pakket van A tot Z waarin alle essentiële onderdelen zitten die de cliënt nodig heeft, waaronder de grote belofte waarmee het ultieme level wordt bereikt. Bovendien kun je het pakket aanvullen met allerlei onderdelen die voor jou en de cliënt werken, zoals een paar skype gesprekken, e-mailcontact, en wellicht zelfs kaartjes voor een 2-daagse training die jij verzorgt. Maar wederom, afhankelijk van het pakket dat jij zelf samenstelt. Dit is 1 pakket wat je gaat gebruiken voor al je cliënten.

Laat ik een voorbeeld geven zodat het snel duidelijker wordt.

Voorbeeld. In het oude coachingsmodel had je zo’n 5 sessies met een gemiddelde prijs van €100 per sessie. Vijf sessies verdeeld over 2 maanden. Vervolgens kon je na 2 maanden weer op zoek gaan naar een nieuwe cliënt. En zo blijf je bezig. In de NXTL Coaching Formule pak je het wederom anders aan. Je gaat een pakket samenstellen waar je cliënt alleen nog maar ja op kan zeggen.

Stel je bent gezondheidscoach en je nichemarkt is het helpen van mensen die 10-50 kilo willen afvallen. Een pakket zou kunnen zijn: het 12 maanden Slank & Fit pakket.

Een 12 maanden pakket met iedere maand een live sessie, aangevuld met iedere week een online Skype sessie. Compleet met voeding- en beweegschema’s. Vooraf opgenomen webinars.

Met alleen al deze strategie ga je je inkomen aanzienlijk omhoog brengen. Laten we zeggen dat je €10.000 per maand wil verdienen. Dat is 20 cliënten in een jaar. Dat is 20 sessies per maand. Is er iedere dag 1. Ben je 90 minuten mee bezig. Kun je het je voorstellen? 90 minuten per dag bezig voor een inkomen van €10.000 per maand. Dat vereist even wat voorbereiding., laat ik daar duidelijk over zijn. Maar als je de NXTL Coaching Formule stap voor stap gaat uitvoeren, al doe je daar maar 20% van, dan bereik je al 80% van het gewenste resultaat.

Zie je hoeveel meer impact, vrijheid en succes je hebt door het creëren van coach pakketten?

Meer vrijheid. In plaats van 40 uur per week te werken, kies je nu niet alleen hoeveel je werkt, maar ook wanneer en waar.

En dit is slechts 1 voorbeeld. Het is slechts 1% van datgene wat ik je ga leren over het creëren van meer vrijheid, meer impact en meer succes met je coaching.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *