Module 3, Les 2
In uitvoering

Dag 16: De business mindset van succesvolle coaches (anders dan je zou denken)

Module Progress
0% Complete

Zoals je weet ga je de komende 12 maanden volop nieuwe methoden en tecnieken ontvangen die je direct kunt inzetten in het werken met clienten. Dat is het stuk van de methodologie. Daarnaast ga ik je allerlei strategieen leren om je business succesvol te kunnen neerzetten. Maar ik heb in de afgelopen 20 jaar ontdekt dat er 1 voornaamste obstakel hiervan in de weg staat. Het is het obstakel dat het verschil maakt tussen een succesvolle coachpraktijk en niet succes. Tussen 500 – 1000 euro per uur kunnen vragen en 50 of misschien 100 of 150. Tussen clienten die voor je in de rij staan en een paar clienten in de maand waar je heel veel moeite voor moet doen. Wat je ook wilt bereiken in het leven, voor 90% is het niet de technische know-how van hoe je dingen moet doen, maar zitten de werkelijke obstakels in een onderstroom. Niet zichtbaar voor het blote oog, omdat het niet direct te identificeren is op gedragsniveau. Iets heeft je al die tijd tegengehouden om een succesvolle coach te zijn. Om je stoutste dromen waar te maken of om ultieme voldoening en succes te hebben.

Binnen NLP hebben we hiervoor een prachtig model voor genaamd De Neurologische Niveaus van Bateson. Dit model geeft precies aan waar mogelijke obstakels kunnen liggen en hoe diep ze zitten. In het kort zegt dit model dat de diepere lagen van verandering veelal niet op het niveau van omgeving of gedrag zitten, maar op het niveau van overtuigingen en identiteit. Met andere woorden, om iets anders te bereiken zul je anders moeten leren denken. Dat denken zorgt ervoor dat je in staat wordt om anders te doen.

Dit principe zie ik iedere dag terug bij coaches. De meest succesvolle coaches zijn niet per se beter in hun technieken, maar in de manier waarop ze denken. Op het gebied van zichzelf, hun eigen vaardigheden, hun client, hun coaching business. Kortom, de overtuigingen van die 1% meest succesvolle coaches wijken veelal behoorlijk af van de gemiddelde coach. Niet voor niets, want dit heeft er tot nu toe voor gezorgd dat ze succesvol zijn. Immers, andere overtuigingen, ander resultaat.

Laten we ze snel bekijken. Overigens is dit slechts een voorproefje. Dit jaar zullen er diverse programma’s vrij komen die dieper ingaan op de mindset van succesvolle coaches. Allemaal in de Coach Tribe. Voor nu, wat zijn die overtuigingen van succesvolle coaches? Hier komen ze. Ik ga ze niet al te veel uitleggen, maar ik laat ze kort de revue passeren. Want daarna heb ik namelijk een oefening voor je om ze te integreren in je hoofd, hart en buik.

 1. Mensen hebben extreme behoefte aan hetgeen ik aan te bieden heb.
 2. Ik vind het heerlijk om mensen met van alles en nog wat te helpen.
 3. Ik heb een onbeperkte hoeveelheid informatie die ik kan delen en leren. Ik kan gerust mijn beste materiaal weggeven.
 4. Ik ben gek op marketing
 5. Marketing is coaching
 6. Marketing is leuk omdat het een uiting is van mijn creativiteit
 7. Ik wil alles weten van mijn doelgroep, mijn niche.
 8. Ik ben een expert!
 9. Coaching is de meest krachtige tool om te leren en te groeien
 10. Mijn coaching maakt een gigantisch verschil in het leven van anderen
 11. Ik ben een geweldige coach en ik verdien het om goed betaald te krijgen voor het verschil wat ik maak in het leven van mijn cliënten
 12. De wereld heeft mij nodig en mensen zijn minder goed af zonder mij
 13. Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan en meer van ze te weten
 14. Ik vind het heerlijk om meer te weten van marketing, omdat ik daarmee meer leer van menselijk gedrag en hoe mensen in beweging komen
 15. Ik vind het heerlijk om nieuwe manieren te leren om een impact te maken
 16. Ik ben bereid om nieuwe dingen te leren
 17. Ik kan nooit falen als ik het nooit opgeef

Welke springen er voor jou nu uit? Kies er een aantal uit en ga daar eens mee spelen. Door bijvoorbeeld 1 overtuiging per week centraal te stellen en in je huis op te hangen. Iedere dag even te zeggen en tegelijkertijd jezelf krachtig te maken en goed te voelen. Je zet muziek aan, met vrolijke of juist krachtige muziek, vervolgens roep je uit volle borst de aan te leren overtuiging en voel je dit in je hele lijf. Doe dat iedere dag voor 1 minuut en dan 7 dagen achter elkaar. Vervolgens, als die overtuiging voor je klopt en goed voelt, pak je een tweede overtuiging en zet je die centraal voor 7 dagen. Misschien een overtuiging die nog niet zo wordt ervaren. En zo ga je door. Merk eens op wat er gebeurt en hoe je die overtuiging iedere dag meer en meer gaat leven.

Veel succes !

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *